Тепер 100% чернігівців ненавидять росіян, — Атрошенко про обстріл міста

Мер Чернігова розповів, що окупанти свідомо бомблять житлові райони

Російські війська свідомо обстрілюють житлові квартали Чернігова. Це реальний геноцид та свідоме знищення українців. Про це заявив мер Чернігова Владислав Атрошенко в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Постійно йде бомбардування житлових мікрорайонів. І приватного сектора, і багатоповерхових забудов. Йде артилерійський обстріл постійно. Гради майже повністю стерли з землі пригород. Приватні будинки повністю знищені. Позавчора були найважчі авіаційні удари завдані міста. Льотчики – це просто бездушні мерзоти, фашисти. Вони скидали у хорошу видимість, вдень, з малих висот. Вони чудово бачили, куди вони скидали величезні бомби. Вони скидали їх на житловий мікрорайон. Було знищено кілька будинків у районі вул. Чорновола. Там тисячі квартир постраждали. Тільки при мені працівники ДСНС забрали тіла близько 25-35 осіб. Це справжній геноцид. Це абсолютно свідоме знищення українців", – заявив Атрошенко.

У Чернігів потрібно терміново надсилати прокурорів із Гааги, які фіксуватимуть застосування забороненої у світі зброї, наголосив Атрошенко.

"У Чернігові 60-70% російськомовних. Тут дуже багато змішаних сімей. Але сьогодні усі 100% людей ненавидять росіян. Вони вважають їх фашистами, нелюдами. Вони абсолютно свідомо бомбардують житлові мікрорайони. Це просто жах", - сказав Владислав Атрошенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися