Пережив Другу світову: окупанти пошкодили Будинок творчості письменників в Ірпіні

Будинок творчості письменників у Ірпені відкрили навесні 1935 року

Окупанти пошкодили Будинок творчості письменників у місті Ірпінь. Про це повідомив український письменник Андрій Кокотюха. 

"Ірпінь. Будинок творчості. Для втаємничених: тут минали наші 1990-ті. Він і до війни був занедбаний. Проте не зґвалтований кацапами. Так, вони тут були. Корпуси збереглися – це добре. Прилетіло, але трошки. Всередині – те, що лишає після себе всякий росіянин: воніща, погром", – зазначає він.  

Будинок творчості письменників у Ірпені відкрили навесні 1935 року у двоповерховому маєтку київського громадського діяча і підприємця Івана Івановича Чоколова, який він в 1905 році одним з перших збудував на підвищеному березі річки Ірпінь.

В Ірпінському будинку творчості працювали й відпочивали Андрій Малишко, Микола Бажан, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олександр Довженко, Павло Тичина, Олесь Гончар, Степан Олійник, Дмитро Павличко, Анатолій Шиян, Леонід Смілянський, Платон Воронько, Микола Шпак, Олександр Ковінька, Кость Гордієнко, Петро Панч, Олександр Корнійчук, Павло Загребельний, Юрій Яновський та багато інших.

 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися