У Києві побудують Будинок музики: обіцяють за чотири роки

Знаменитий костел на Великій Васильківській безкоштовно передадуть релігійній організації

У Києві з'явиться нова визначна пам'ятка. Таке рішення ухвалив уряд. Кабмін доручив Міністерству культури та інформаційної політики реалізувати проєкт будівництва в Києві Будинку музики. У нього мають намір перенести вже існуючий Національний будинок органної та камерної музики. Відповідно до поставленої задачі, на будівництво нового концертного залу дається три роки - про закінчення робіт підрядники повинні відзвітувати до кінця 2023 року. Про це повідомляє Міністерство культури і інформаційної політики.

Крім цього Мінкульт зобов'язали передати костел на Великій Васильківській безоплатно (тобто задарма) в користування одній з релігійних організацій.

"Також Міністерству доручено забезпечити передачу в постійне безоплатне користування релігійної організації "Релігійна громада парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви в м.Києві" будівлю костелу Святого Миколая (Київ, вул. Велика Васильківська, 75)", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що поки не буде здійснений переїзд Національного будинку органної та камерної музики, йому дозволяють користуватися приміщенням костелу спільно з релігійною організацією.

Як повідомляв портал "Коментарі", оригінальний проект до ювілею вирішили реалізувати в столичній підземці. До 60-річчя Київського метрополітену на ескалаторах зазвучать класичні музичні твори. Виконувати їх буде відомий симфонічний оркестр Kyiv Classic Orchestra.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися