У Києві створюють карту романтичних місць

Найпопулярнішим місцем для побачень в Києві стали Золоті ворота

У столиці створили "Карту перших побачень", за допомогою якої активісти хочуть вивчити "романтичні вогнища" Києва і з'ясувати, чому саме городяни вибирали ці чи інші місця для усамітнення. Про це повідомляє The Village з посиланням на авторів проекту.

На карту наносять місця, де проходили перші побачення киян. Такі дані дозволять дослідити поведінку киян і дізнатися, чому жителі столиці обирають ті чи інші місця громадського простору для усамітнення.

"Зараз в Києві багато дискусії про відкриті публічні місця, парки і сквери для прогулянок в цілому, і прогулянок з дітьми, зокрема. А ми своїм дослідженням міняємо дискурс і показуємо, як люди в місті, навпаки, шукають приватності, способу усамітнитися. Своїм дослідженням ми хочемо позначити на карті ці місця, щоб вивчити їх характеристики, і зрозуміти, якими мають бути місця для побачень ", - розповіла автор проекту Ганна Кириченко.

В даний час, згідно з даними, які надали кияни, найпопулярнішим місцем для перших побачень є Золоті ворота. Однак збір інформації все ще триває, і лідируюча локація може змінитися.

Як повідомляв портал "Коментарі", архітектори, реставратори, урбаністи і дизайнери об'єдналися і створили онлайн карту занедбаних будівель столиці , які можуть представляти історичну цінність.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися