У зруйнованому селі Мощун створили патріотичний мурал (ВІДЕО)

Волонтерка розповіла, що символізує композиція

У зруйнованому вщент селі Мощун, де зупинили російських окупантів під час спроби прориву на Київ, створили мурал-оберіг з лелеками. Відео оприлюднив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, патріотичну композицію в селі Мощун створили в рамках проєкту організації The Goodness Tour. На муралі зображені лелеки, як символи продовження життя й відродження Київщини.

"Мистецтво воєнного часу віддзеркалює не лише пережиті події, а й передає відчуті емоції", — зазначив у дописі до відео Кулеба.

Через творчі ініціативи волонтери допомагають мешканцям Мощуна подолати складні життєві обставини і така діяльність має терапевтичний вплив, додав голова Київської ОВА.

"Символ лелеки — це український символ. Він зображений в жовто-блакитних, наших національних кольорах. Ідея муралу в тому, що тато-лелека повертається додому, де його чекає мати-лелека з дитинчам. Поруч з ними українська родина, у якій батько військовий. У нас багато братів, синів, чоловіків зараз на військовій службі. Ми всі їх чекаємо", — прокоментувала створення муралу волонтерка гуманітарного штабу в Мощуні Тетяна Корнієнко.

У Мощуні також провели пікнік для дітей і реставрували символ у центрі села у вигляді серця. Як виглядає патріотичний мурал, можна подивитись на відео.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися