Транспортний колапс в Києві: даєш метро в Жуляни

Петиція про будівництво нових станцій метро з'явилася на сайті Київради

Транспортні проблеми в Києві, постійні пробки і незручність пересування продовжують турбувати жителів столиці. Цього разу вони запропонували побудувати кілька нових станцій метрополітену, щоб знизити навантаження з автомобільних доріг. Така петиція з'явилася на сайті столичної мерії.

Автор петиції пропонує побудувати станції "Солом'янська площа", "Севастопольська площа", "Турецьке містечко", "Аеропорт" Київ ".

"Київ знаходиться на межі транспортного колапсу, посідаючи третє місце в Європі в рейтингу пробок. Щодоби по місту пересувається 1,5 мільйона авто. Трафік перевантажений в 3-4 рази. Забруднення повітря в столиці перевищує допустимі норми в рази. За останні роки в Києві не побудовано жодної станції метрополітену. Нової лінії метро в Києві бути! " - сказано в електронному документі.

Як повідомляв портал "Коментарі", на даний момент київський метрополітен працює на межі своєї пропускної спроможності і перевезти значно більшу кількість пасажирів він не може. Тому городянам доводиться здійснювати більше поїздок на наземному громадському і особистому транспорті. Що в свою чергу призводить до великого завантаження вуличної мережі. Щільність мережі метрополітену (показник, який показує співвідношення довжини лінії метро до площі міста) в Києві приблизно в п'ять разів нижче, ніж в європейських містах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися