У Києві зареєстрували найдовшу алею сакур

Алея сакур складається з 268 дерев

Дніпровський район столиці може похвалитися новим рекордом. У ньому офіційно зареєстрували найдовшу алею сакур в Україні.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Представники "Книги рекордів України" офіційно зареєстрували рекорд. Протяжність алеї складає більше 1 400 метрів. Це унікальна алея, тут ростуть різні види сакур, і деякі з них цвітуть кілька разів на рік.

"У наступному році виповнюється 50 років дружби Києва та Кіото, тому, я думаю, що це буде хороший знак для японського міста-побратима. І для району це також історична подія. Для мене це не просто алея сакур - це додатковий туристичний магніт. Ми звикли, що туристи відвідують понад центральну частину міста, але тепер кожному гостю столиці потрібно буде відвідати Дніпровський район і побачити такий чудовий об'єкт на власні очі ", - зазначила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Відзначимо, протяжність алеї сакур, уздовж бульвару Верховної Ради, становить 1 402 метри і 25 сантиметрів. Сьогодні на алеї було висаджено ще 28 дерев, і загальна їх кількість тепер становить 268. Проте в планах - збільшити алею до 500 сакур.

Як повідомляв портал "Коментарі", киян і гостей столиці запрошують на що стала вже традиційною, осінню виставку хризантем. Як повідомляє пресслужба КМДА, в столиці зараз ведуться останні приготування до квіткового фестивалю. Так, виставка відкриється 2 жовтня на території ландшафтного парку "Співоче поле". Організаторами заходу виступив "Київзеленбуд" і компанія-оператор Співочого поля "Grand Event".

Для гостей виставки готують тридцять тисяч хризантем різних сортів і кольорів, які з'єднаються в одну "солодку історію".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися