Літаюча тарілка на Либідській стала пам'ятником архітектури

Унікальну будівлю "Літаючій тарілки" внесуть до реєстру пам'яток архітектури

Славетному пам'ятка - "літаючу тарілку", автором якої став архітектор Флоріан Юр'єв, внесли до реєстру пам'яток архітектури і монументального мистецтва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Олександр Ткаченко.

Чиновник підкреслив, що будівля є унікальним за своїм архітектурним рішенням. Продумані акустичні ефекти і планування першого рівня роблять її однією з небагатьох таких будівель в столиці. Після реставрації будівля може стати сучасною концертним залом.

"Нарешті експертною радою МКІП ми вносимо "тарілочку" до переліку реєстру пам'ятників архітектури і монументального мистецтва. - написав Ткаченко. - Передаю естафету КМДА і Віталію Кличку. Вам необхідно внести "тарілку" в список виявлених пам'яток об'єктів культурної спадщини. Тоді ми завершимо процес внесення її до державного реєстру пам'яток місцевого значення. Навіщо? Щоб зберегти прекрасний архітектурний об'єкт. Раптом комусь захочеться звільнити місце під черговий торговельний центр? У вас на це 5 днів", написав Ткаченко.

Як повідомляв портал "Коментарі", авторські права на будівлю Українського інституту науково-технічної інформації, відоме як "Літаюча тарілка", тепер належать державі. Таке рішення прийняв архітектор Флоріан Юр'єв, який спроектував незвичайну споруду. Подарунок державі Юр'єв вирішив присвятити до свого 91-річчя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися