Київські митники передали музею рідкісну ікону (ФОТО)

Що відомо про старовинну святиню

Київська митниця передала до музею ікону ХІХ століття, збережену від вивезення за кордон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Дерев’яна ікона виготовлена в середині-другій половині ХІХ століття. Ця старовинна річ має культурну цінність та історичне значення. Ікону "Свята Новозавітна Трійця" ("Батьківство") намагався відправити до США мешканець Харкова. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Ікону вилучили та після мистецтвознавчої експертизи передали до Донецького обласного художнього музею. Тепер святиня буде під охороною працівників музею, фонди якого нині перебувають в евакуації.

Нагадаємо, на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова. Чоловіка викрили під час перевірки автобуса. У телефоні церковного служителя знайшли безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування та компрометуючі матеріали російської пропаганди. Затриманий 46-річний пасажир виявився ієреєм в Харківській єпархії. Прикордонникам він розповів, що їде у Києво-Печерську лавру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області заарештували іноземця, який намагався без дозволу матері вивезти своїх двох малолітніх дітей за кордон. Чоловік знав, що мати дітей не дасть згоду на їх вивезення та звернувся до знайомого з проханням посприяти в отриманні у територіальних органах опіки та піклування спеціального дозволу. За документ обіцяв 1500 доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися