Важливі для Києва об'єкти тепер можна побачити у форматі доповненої реальності

Використані у проєкті технології не мають аналогів в Україні

Туристично-культурний хаб "Київ Цифровий" презентував проєкт, за допомогою якого можна побачити важливих для Києва постатей у форматі АR. Про це повідомив Петро Оленич, керівник цифрової трансформації Києва.

"Продовжуємо розвивати культурний напрям за допомогою "цифри". Ще 15 історичних об’єктів Києва можна побачити у форматі AR", - зазначив Петро Оленич.

До колекції AR-експонатів увійшли: засновник Києва Кий, магічні звірі з картин Марії Примаченко, історичні постаті та будівлі часів Київської Русі. Використані у проєкті технології доповненої реальності не мають аналогів в Україні. За приклади бралися успішні світові кейси з 3D-моделінгу.

Побачити 15 архітектурних шедеврів, містичних істот та постатей можна за посиланням: https://guide.kyivcity.gov.ua/models3d.

А також їх можна побачити офлайн, відсканувавши QR-коди на будівлях із мапи: https://guide.kyivcity.gov.ua/places?c=vr.

отримав нагороду на престижному конкурсі Smart City Awards за застосунок "Київ Цифровий". Київ отримав визнання за здобутки в розвитку системи "розумного" муніципального управління. Столицю України відзначили серед багатьох міст з різних країн світу.

Читайте также