В метро Києва відкрили виставку дитячих малюнків про війну (ФОТО)

Де можна побачити унікальну експозицію

У Києві в вестибюлі станції "Золоті ворота" відкрилась виставка дитячих малюнків "Довкілля та війна очима дітей". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Київський метрополітен".

Мистецький проєкт присвятили річниці повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, яке розпочалась 24 лютого 2022 року, і дев’ятій річниці російсько-української війни, яка розпочалась у лютому 2014 року із анексії Криму.

"Ці роботи – відповідь дітей на виклики війни. Вони про сучасне і майбутнє, де існує єдність людини та природи, потужна енергія і віра в перемогу українців над злом", — зазначили в КП "Київський метрополітен".

Унікальна експозиція вже була представлена в Австрії, Франції та Литві. Проєкт реалізували у співпраці з Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України, проєктом APENA 3 та художньою студії Aza Nizi Maza, вихованці якої створили роботи. У Києві виставка триватиме до 20 березня у верхньому вестибюлі станції "Золоті ворота".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почала роботу виставка під назвою "Мистецтво під час війни". На експозиції представлені вражаючі експонати. Це гільзи і багато інших воєнних артефактів, розписані п’ятнадцятьма різними видами розпису. Кожна артилерійська гільза закарбувала свою трагедію війни, які переживають міста Бахмут, Маріуполь, Харків, Херсон, Суми, Лисичанськ та інші. Бійці збирали їх для художників по всьому фронту. Виставка працюватиме до 25 лютого у Мистецькій галереї бібліотеки ім. Миколи Руденка, розташованій на вулиці Ревуцького, 6. Після закінчення експозиції усі роботи продадуть на аукціоні. Зібрані кошти спрямують на потреби Збройних сил України та для сімей загиблих героїв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися