У Києві відкрили виставку "Азовсталь: нові сенси" (ВІДЕО)

Експозиція присвячена найпотужнішим символам незламності

У Києві відкрили виставку, присвячену оборонцям “Азовсталі”. Експозицію відвідав начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

Виставка під назвою "Азовсталь: нові сенси" відкрили у Національному музеї історії України.

"Для нас дуже важливо зараз, під час цієї війни, закарбувати в нашій національній пам’яті те, що наближає нашу перемогу. Місця, події, людей, які стали прикладами боротьби українського народу за свою незалежність. “Азовсталь” поруч з Донецьким аеропортом, Сєвєродонецьком, зараз Бахмутом стали символом незламності українського народу", — сказав Попко.

За його словами, цю важливу в усіх сенсах експозицію варто доповнити витвором мистецтва київського художника Ігоря Гончаренка, який зробив з гільзи маленький шедевр, який якраз символізує всі ті сенси, про які потрібно сьогодні говорити. Начальник Київської міської військової адімінстрації передав експонат до Національного музею історії України.

Виставка "Азовсталь: нові сенси" присвячена до роковин повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. В експозиції представлені особисті речі, фотографії, документи, нотатки та скріншоти останніх переписок героїв "Азовсталі". Виставка в музеї працюватиме щодня з 10:00 до 18:00.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися