У Києві висадили тисячі сосен: коли з'являться нові ліси (фото)

У Святошинському районі української столиці на території однойменного лісопарку висадили тисячі дерев

У Святошинському районі української столиці на території однойменного лісопарку висадили тисячі дерев – йдеться про сосни, які з'явилися на пошкоджених ділянках. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби комунального підприємства "Святошинське лісопаркове господарство".

За словами екологів, працівники Святошинського лісництва завершили сезон висадки сіянців та саджанців. Останню партію, а саме 8 тисяч сіянців сосни на посадковій ділянці площею 1,1 га, що знаходиться у 46 кварталі лісництва.

Через п'ять років ці молоді сосни вже матимуть великий вплив на лісовий покрив та матимуть ключову роль у відновленні зруйнованих ділянок.

Саджанці спочатку висаджують на спеціальну ділянку, розділену глибокими борознами, створеними для утримання вологи та захисту від вітру. Коли деревця підростуть, їх можна пересадити на постійне місце, де їх не заглушить трава чи вищі рослини.

Основу Святошинського лісового масиву складає сосна звичайна, дуб звичайний та модрина європейська. Саме їх і висаджують щороку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

16 листопада 2023, 13:23

Тысячи для Киева это очень мало. Миллионы

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися