У Музеї Києва пройде виставка античних ялинкових прикрас та різдвяних артефактів

Виставка триватиме декілька місяців

23 листопада у Музеї Києва відкриють виставку "Київська ялинка від XIX ст. до сьогодення", де буде представлено різноманітні унікальні експонати. Про це повідомило Управління туризму та промоції Київської міської державної адміністрації у Facebook.

- Музей Києва спільно з колекціонеркою старовинних ялинкових прикрас Мариною Лук'яновою запрошують відвідати виставку "Київська ялинка від XIX ст. до сьогодення", аби поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів, - йдеться у повідомленні.

На виставці ви зможете побачити різні експонати, включаючи святкові сукні ручної роботи з початку XIX ст., оригінальні ялинкові прикраси з часів кайзера Вільгельма, ведмедика 40-х років, знайденого в руїнах перед Михайлівською площею, Діда Мороза 1926 року від Г. Світлицького, ковзани 1920-х років, меблі понад 200 років, грамофон початку XX ст.

У рамках виставки будуть проводитися екскурсії від провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих. На святковому заході також будуть представлені живописні та графічні роботи українських митців з зображенням зимового Києва.

Виставка триватиме до 4 лютого 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися