У Києві стартувала виставка старовиних ялинкових прикрас (фото)

Ця виставка розпочинає цикл тематичних подій у Музеї історії міста Києва

Сьогодні, 23 листопада, Музей історії міста Києва розпочав цикл тематичних проєктів відкриттям виставки "Київська ялинка від XIX століття до сьогодення". Про це повідомили в КМДА. 

На виставці можна буде побачити, як кияни прикрашали свої ялинки сто років тому та чому під час окупації радянської України ялинкові прикраси використовувалися для пропагандистських цілей. Експозиція включає антикварні іграшки, різдвяний одяг з минулих століть, живопис та декор із зображенням зимового міста, меблі, різдвяні прикраси та посуд. Виставка створює атмосферу свята та святковий настрій.

Головним атрибутом виставки є ялинка, що завжди займала особливе місце в оселях киян, змінюючи свою роль та служачи предметом пропаганди. Відвідувачі дізнаються, як еволюціонували ялинкові прикраси, в якому напрямку розвивалися, які прикраси виробляли в Україні та як їхня тематика, форми та оздоблення змінювалися з часом.

Також на виставці представлені живопис та графічні роботи відомих українських митців, що відображають неймовірні зимові краєвиди Києва із фондів Музею історії міста Києва.

В рамках заходу плануються екскурсії провідних наукових співробітників музею та кураторів проєкту, а також майстер-класи для дітей і дорослих. Експонати для виставки надали численні художники та митці, серед яких Марина Лукʼянова, ТМ "Різдвяні історії", Павло Третьяков, Людмила Степаненко та інші.

Де: Музейно-виставковий центр Музею історії міста Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7.

Графік роботи: ср. – нд.: 12:00-19:00, пн – вт.: вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Вхід - вільний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися