В метро у Києві відкрили виставку про українських військових

Де можна побачити експозицію

У Києві напередодні відзначення Дня Збройних сил України у вестибюлі станції метро "Театральна" запрацювала виставка, присвячена українським військовим. Про це поінформували у комунальному підприємстві "Київській метрополітен", передають "Коментарі".

За даними перевізника, експозиція "Сучасне військо крізь призму минулого" покликана покликаний розповісти про історію українського війська від доби козацтва до сьогодення, а також про традиції, які збереглися й донині у Збройних силах України.

"Важливо підтримувати історичну пам’ять щодо українських мілітарних формувань та єдності українців різних поколінь у захисті своєї державності на різних етапах боротьби за незалежність і свободу країни", — йдеться в повідомленні КП "Київській метрополітен".

Проєкт ілюструє внесок українського козацтва, українських січових стрільців, військових формувань доби Української революції 1917-1921 років, Карпатської Січі та Української повстанської армії в боротьбі за здобуття Україною незалежності. Окрім того, висвітлено етапи становлення сучасних Збройних Сил України, їхню миротворчу діяльність, участь військових в Антитерористичній операції, Операції об’єднаних сил та мужньому відбитті широкомасштабного вторгнення російських окупантів. Виставка триватиме виставка до 22 грудня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися