Грошова допомога сім'ям загиблих військових: які виплати нараховують в Київській області

Як отримати грошову допомогу сім'ям загиблих військових

В Ірпінській міській раді розповіли, які виплати можуть отримати рідні загиблих захисників України, повідомляє портал "Коментарі”.

У громаді діє програма “Турбота”, відповідно до умов якої передбачена виплата одноразової матеріальної допомоги на поховання сімʼям загиблих військовослужбовців, які були зареєстровані на території громади та брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку із військовою агресією РФ проти України. Розмір грошової допомоги - 17 тисяч гривень.

Одноразова грошова допомога на поховання надається на підставі особистої заяви одного з членів сімʼї загиблого чи померлого військовослужбовця, яка подається на імʼя міського голови в Центр надання адміністративних послуг Ірпінської міської ради.

Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України, а також родинам Героїв Небесної Сотні надається:

  • щомісячна виплата дітям у розмірі 6056 гривень;

  • одноразово щороку на родину 45 тисяч 420 гривень.

“Звертаємо вашу увагу, що при отриманні грошової допомоги кількома членами сімʼї загиблого, грошова допомога розподіляється в рівних частинах. Також необхідно буде надати інформацію про всіх членів родини, в т.ч. про їх реєстрацію чи проживання (рішення суду про розірвання шлюбу, свідоцтво про розірвання шлюбу, свідоцтва про смерть і т.д.)”, - уточнили у міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аграрії в Київській області можуть отримати компенсацію.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися