У Києві кардинально змінили проїзд у маршрутках: подробиці

Столична влада кардинально змінила правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір, який є найбільш детальним із тих, що були до цього. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

За його словами, в новому договорі прописані конкретні вимоги, як, наприклад, кондиціонер, який обов'язково повинен працювати. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку.

Також чиновник заявив, що водіїв зобов'яжуть одягнути уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу, допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень не буде.

Усов підкреслив, що перевізники, які працюють за старими договорами, отримають додаткову угоду з ключовими вимогами нових стандартів, які їм доведеться прийняти.

Нагадаємо, що вже восени 2021 року в столиці очікується різке зростання тарифів на проїзд у приміському громадському транспорті. Зокрема, йдеться про подорожчання проїзду в маршрутках, який курсують між Києвом і правобережною частиною Київської області.

Вже у вересні проїзд подорожчає в усіх маршрутних таксі, які курсують між столицею і правобережною частиною Київської області. Перевізники прогнозують, що проїзд зросте як мінімум на 10%, а на деяких популярних маршрутах можливе зростання на 16%. Таким чином, замість 30 гривень доведеться платити мінімум 35. Перевізники заявляють, що подорожчання пов'язане зі зростанням цін на пальне, запчастини та жорсткість умов банківських кредитів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.


Читайте также