У Києві для дітей і дорослих відкрили новий артпростір

Ігровий майданчик запрацював біля будівлі Офісу президента України

Біля Офісу президента України у Києві відкрився ігровий артмайданчик, об’єкти якого створили за мотивами робіт української художниці Марії Примаченко. Про це повідомили у пресслужбі глави держави, передають "Коментарі".

Ігровий артмайданчик для дітей і дорослих створив Національний комплекс "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") у співпраці з благодійним фондом "Творча спадщина родини Марії Примаченко" та за підтримки Офісу президента України. Генеральний директор "ВДНГ" Євген Мушкін зазначив, що концепція артпростору — популяризувати відому у світі українську художницю. Він поєднує мистецтво та інтерактивний дитячий майданчик, який є й інклюзивним.

"Тут діти навчатимуться мистецтва через інтерактив. Вони підсвідомо й свідомо долучатимуться до сучасного українського мистецтва", — вважає Євген Мушкін.

Організатори артлокації пояснили, що роботи Марії Примаченко обрали тому, що вони якнайкраще передають національний колорит України, а кожен образ художниці — унікальний й демонструє основну ідею інклюзії: рівний простір для всіх.

Фігури біля Офісу президента створили група митців. Для дитячих розваг в артпросторі є карусель, гойдалка та інші об’єкти. Правнучка Марії Примаченко — Анастасія повідомила, що зробити фігури картин було нелегко. Артоб'єкт створили до 30-річчя незалежності України за кошти меценатів. Він працюватиме й протягом осені.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві під час святкування 30-ї річниці Незалежності України продовжать рух метрополітену, також закриють на вхід і вихід деякі станції. В ніч з 24 на 25 серпня столичне метро подовжить графік роботи на дві години. 23 серпня закриють вхід і вихід станцію метро "Золоті Ворота" з боку вулиці Володимирська, а 24 серпня з початку роботи й до 13:00 закриють станцію "Майдан Незалежності" і перехід на станцію "Хрещатик", поїзди будуть проїжджати без зупинки. Крім цього, 24 серпня з 08:00 до 13:00 буде закрита станція "Хрещатик" з боку Алеї Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, під Києвом з’явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік міжнародного аеропорту "Бориспіль". Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. Герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися