Українці разом із ланкійцями заспівали «Я піду в далекі гори» Івасюка до 30-річчя Незалежності. Відео

Українці в Шрі-Ланці разом із місцевою громадою представили до 30-ї річниці Незалежності України музичний кліп на пісню Володимира Івасюка "Я піду в далекі гори", яку виконали українка Adari Daria (Дарина Токолова) і місцевий виконавець Ryo Hera (Ranga Herath). Про це повідомляє сторінка Посольства України в Республіці Індії у Фейсбук.


Українці, які проживають в Шрі-Ланці, разом із місцевою громадою як відеопривітання до 30-ї річниці Незалежності України представили музичний кліп на пісню Володимира Івасюка "Я піду в далекі гори" (1968 рік). Пісню виконали українка Adari Daria (Дарина Токолова) і місцевий виконавець Ryo Hera (Ranga Herath). Локація: озеро Сембуватта (Центральна Провінція), яке нагадує карпатський Синевир. Проєкт реалізований повністю на волонтерських засадах за підтримки Посольства України в Республіці Індія (за сумісництвом — Шрі-Ланці) і сприяння Уряду Шрі-Ланки.


Відео можна переглянути за посиланням.


Як повідомив автор ідеї та координатор проєкту Володимир Притула (активіст українського суспільства в Шрі-Ланці), на знімальному майданчику було всього 12 осіб (50/50 ланкійців і українців).


За його словами, в кожному елементі проєкту — прагнення показати діалог культур.


"Наприклад, слова пісні Володимира Івасюка вперше співаються ланкійці. Невеликий фрагмент переведений на місцеву сингальську мову. Основний мотив композиції — людина готова докласти усіх зусиль для досягнення своєї мети — і любові, і незалежності своєї Батьківщини. У музичній частині ми створили нове аранжування — до відомої мелодії додали тропічні ритми. Поєднання класичних інструментів з місцевими забезпечило глибину та обсяг звучання", - зазначив Притула.


Під час зйомок відеокліпу автори намагалися зобразити мікс культур двох країн у кожному кадрі: загортання вареників у бананове листя; поєднання в образі Ріо Хери української вишиванки з ланкійським чоловічим одягом — саронгом; у жіночому образі костюмер поєднала українські мотиви з елементами ланкійського сарі та вінком із тропічних квітів.


"Найважливішу роль зіграла локація для зйомки — озеро Сембуватта (Центральна Провінція), яке дуже нагадує наш Карпатський Синевир, яке, крім смерек, також оточене мальовничими плантаціями цейлонського чаю", - резюмував Володимир Притула.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися