На Арсенальній відкрили новий громадський простір: там є фонтан з підсвіткою

Там також створили безбар’єрний простір, озеленили територію та оновили вуличне освітлення.

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті нового громадського простору на Арсенальній площі, яку відреставрували в рамках проекту A-Station. Також на площі встановили фонтан з підсвіткою. Про це повідомили в Київській міській раді.

"Цього року приміщення Київської фортеці та Микільської брами нарешті стануть доступними для киян. Відреставровані за архівними документами, вони "оживуть" і доповнять історичну картину цього місця, – зазначив мер. – Фасад, як бачите, знову став жовтим. І реставратори відновили не тільки його, а й цінні фрагменти брами. Наприклад, голови левів на дверях та колони, які раніше прикрашали в’їзд в місто", – сказав Кличко.

picture

Там також створили безбар’єрний простір, озеленили територію та оновили вуличне освітлення.

"І я радий, що в Києві з’являється все більше таких привабливих локацій. Невдовзі ми відкриємо другу чергу оновленої Пейзажної алеї. Дуже гарно там буде. А минулого тижня відкрили повністю парк на Троєщині. Понад 9,5 гектарів сучасної і комфортної зони відпочинку. Продовжуємо оновлювати інші парки і сквери та створювати громадські простори. А тут ми ще сьогодні відкриваємо "сухий" фонтан. Гарний і з підсвіткою", – підкреслив Віталій Кличко.

picture

На честь відкриття оновленої Арсенальної площі відбувся концерт, зокрема, за участі композитора Євгена Хмари. А також 3-D шоу на стінах Микільської брами.

Як писали "Коментарі", у Києві для створення парку відпочинку "Микільська Слобідка" виділили земельні ділянки. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада. Для того, щоб розширити зону відпочинку вздовж Русанівської протоки Дніпра, київські депутати виділили землю загальною площею понад п’ять гектарів. На цій території створять парк "Микільська Слобідка". Він буде розташований від Броварського проспекту до вулиць 2-ої Садової та Микільсько-Слобідської, 7-9, повідомили у мерії Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися