Театральний сезон відкрито: як побувати на виставі при карантині

Новий театральний сезон почнеться з п'яти прем'єр, побачити їх можна тільки при дотриманні кількох умов

Карантинні заходи, введені столичною владою, не завадять театралам відвідати спектаклі. Так, портал "Коментарі" раніше вже писав, що першим вийшов з карантину національний театр імені Івана Франка. Тепер же сезон почнеться з п'яти прем'єр. Щоправда, побачити їх можна буде при дотриманні певних умов. Наприклад, глядачі повинні знаходиться на дистанції один від одного. Про це заявили в Київській міській державній адміністрації.

Театр "Актор" планує першим зіграти виставу "Приємна несподіванка" 12 липня, а останнім буде відкривати сезон Київський національний академічний театр оперети – 1 жовтня Гала-концертом на оновленому залі.

"Дотримання соціальної дистанції в залах – не жарт, глядачі справді будуть сидіти на відстані один від одного. Деякі театри скасують антракт, щоб мінімізувати спілкування людей і їх скупчення, вимірювати температуру акторам і відвідувачам. Наявність масочного режиму і встановлення санитайзера навіть не обговорюються – це вже є нормою", – сказано в повідомленні прес-служби КМДА.

Театральний сезон розпочнеться п'ятьма прем'єрами, які підготували Київський академічний театр ляльок на лівому березі Дніпра, Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва, Київський камерний театр "Дивний замок", театр "Романс" і Київський академічний театр ляльок.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Барселоні, Іспанія, оперний театр Liceu затіяв оригінальне захід: слухачами першого після карантину через коронавіруса концерту стануть більш 2 тис. рослин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися