Бронзовий янгол: де встановлять захисника Києва

У Києві встановлять новий фонтан зі скульптурою архистратига Михаїла

Не так давно столичні пам'ятні місця поповнилися міні-скульптурою Михайла Булгакова. Тепер же в Києві з'явиться новий фонтан. Для нього створюють велику скульптуру покровителя Києва Архистратига Михаїла.

Фігура має розмір до трьох метрів. Для того, щоб відлити з бронзи захисника Києва, скульптори створили прототип з художестенного "пластиліну". Після чого фігуру з заготовочного матеріалу розріжуть на частини і поелементно віділлють з бронзи. При створенні скульптури авторам доводилося враховувати безліч чинників — від стійкості величезної фігури до нетипових можливих ситуацій (хтось може на неї залізти). Наголошується, що роботи вийшли на фінальний етап: основа композиції вже готова.

Нагадаємо, що новий фонтан планують встановити на Володимирській гірці, за Михайлівським собором. Це вже другий фонтан у рамках проекту реконструкції Володимирської гірки. Перший встановили при виході з парку на пішохідно-велосипедний міст. В цьому році столичні фонтани почали свою роботу 31 травня.

Як повідомляв портал "Коментарі", в центрі Києва замість гігантської синьої руки, яка була на бульварі Тараса Шевченка, з'явилася нова скульптура під назвою "Протистояння". Про це розповіла директор департаменту культури Діана Попова.

За її словами, автор скульптури намагався візуально оформити відчуття внутрішньої напруги, конфлікту і нереальної сили, яка не піддається контролю мозку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися