Уряд розбереться з масовим закликом випускників

Розсилання повісток у військкомати для випускників шкіл викликала резонанс у суспільстві

Ситуація з масовою розсилкою повісток про призов в армію потрапила в поле зору уряду. Після того, як весняний призов в армію через карантин вирішили перенести, багато випускників шкіл отримали повістки. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував ситуацію, в якій опинилися випускники шкіл. Посадовець доручив Міністерству оборони і Міністерству освіти скоординувати комунікацію з цього питання. З такою заявою він виступив на черговому засіданні Кабінету міністрів.

"Ситуація з військовим закликом випускників шкіл і повістками, які їм почали приходити. Я попрошу міністра оборони і в. о. міністра освіти краще скоординувати комунікацію з цього питання. Щоб батьки не хвилювалися, діти не нервували", - зазначив прем'єр.

Шмигаль підкреслив, що хлопці, які досягли 18 років та бажають вступити до внз, мають таку можливість отримати.

"Дітям треба дати можливість спокійно підготуватися до вступу. Ввімкнитеся в процес, важливо довести на місця військовим комісарам, щоб в цьому плані була координація і спокій", - заявив глава уряду.

Нагадаємо, резонанс у суспільстві викликала ситуація з розсилкою повісток у військкомат хлопцям у віці 18-19 років. Після чого Міносвіти звернулося у оборонне відомство з проханням відстрочити весняний призов для випускників 2020 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", в цьому році призов на строкову військову службу через карантин відбудеться в травні-липні. Повідомляється, що в армію призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися