У Батьківщини-матері встановлять 90-метровий флагшток

Музейний комплекс у парку Слави поповниться новою деталлю

У той час як прихильники альтернативних видів взаємин вирішили прикрасити пам'ятку столиці "по-своєму", Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження для проєктування споруди флагштока Державного прапора України на території Національного музею історії України в другій світовій війні. Про це повідомило видання "Наші гроші" з посиланням на розпорядження департаменту від 22 червня.

Згідно з документом, гранична висота споруди складе 89,168 м. Будівництво заплановано по вулиці Лаврській, 27 у Печерському районі Києва на ділянці музею площею 10,42 га, а саме — на території парку Вічної Слави.

"Ділянка потрапляє в буферну зону території архітектурного ансамблю Києво-Печерської Лаври, в межах земельних укріплень цитаделі з бастіонами Київської фортеці. Флагшток стане складовою частиною пам'ятки ландшафту та історії місцевого значення "Історичний ландшафт гір і долини річки Дніпро", — зазначили у виданні.

Замовником будівництва є КП "Спецжильефонд" — в грудні 2017 року комунальники проводили тендер на будівництво флагштока вартістю 47,5 млн грн, але незабаром його скасували через "відсутність подальшої потреби у закупівлі". Через рік Кабмін підтримав ініціативу КМДА з будівництва флагштока, однак фінансування повинно було здійснюватися коштом столичного бюджету.

Як повідомляв портал "Коментарі", Музей історії України в Другій світовій війні відновлює свою роботу. Відвідати його можна буде починаючи з 10 липня, повідомляє "Вечірній Київ". Ознайомитися з класичною експозицією, яка розкриває роль України у Другій світовій війні, поки що не вийде, вона залишається закритою. Відкриються виставки "Український Схід" та "Хованки". Перша повністю присвячена бойовим діям на Донбасі, а друга - історій дітей в цій війні. Відвідувачам також буде доступна експозиція військової техніки, яка розташована поза межами приміщень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися