У Лейпцигу презентували видання про 60-річне побратимство з Києвом

Це майже 200 сторінок спогадів та думок людей, які були причетні до творення спільної історії дружби двох міст

У німецькому місті Лейпциг презентували видання "Поліфонія міського партнерства Лейпциг-Київ 60 років", присвячене історії побратимства двох міст.

Як сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, історія побратимства Києва та Лейпцига стала частиною особистих історій багатьох людей. Вони стали співавторами видання "Поліфонія міського партнерства Лейпциг-Київ 60 років".

Це майже 200 сторінок спогадів та думок людей, які були причетні до творення спільної історії дружби двох міст. У видання потрапили спогади про взаємовідносини між Києвом та Лейпцигом за часів НДР, про побратимство міст на тлі соціальних перетворень, роздуми про форми культурної пам’яті та національної ідентичності, про взаємодії у сфері мистецтва, науковий обмін тощо.

Як писали "Коментарі", Віталій Кличко разом з мером Лейпцига Буркхардом Юнгом відкрили Дні Києва в Лейпцигу. Кличко і Юнг, який також очолює Асоціацію міст Німеччини, обговорили й питання децентралізації влади та розвитку місцевого самоврядування. Зокрема, Буркхард Юнг наголосив на важливості розвитку місцевого самоврядування і широких повноважень місцевих громад, оскільки це - ознака демократичного шляху розвитку держави.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися