Каналізація в Києві стала пам'яткою

Колектор, в який сховали річку Глибочиця, отримав статус пам'ятки архітектури

Очиснийколектор річки Глибочиця визнали пам'яткою архітектури.  Тепер цю ділянку каналізації стане охороняти держава.  Таку інформацію опублікував знавець київських пам'яток Кирило Степанець. 

Так, за інформацією києвознавця, колектор Глибочиці на Подолі отримав статус пам'ятки архітектури і містобудування.  Відзначимо, що це перший  і єдиний випадок, коли об'єкту водовідведення атмосферних опадів присвоєно подібний статус.  Про це також свідчить табличка, яку кияни та гості столиці можуть побачити на перехресті Верхнього і Нижнього валів і вулиці Глибочицькій. 

Нагадаємо, що Глибочиця - річка в Києві, яка бере початок від Лук'янівки і впадала раніше в Почайну.  Перші згадки про неї є ще з часів Київської Русі.  Пізніше, в 19 столітті річку "упакували" в колектор. 

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в Києві встановили пам'ятний знак на честь журналіста Павла Шеремета.  Меморіал з'явився на вул.  Івана Франка, на місці загибелі журналіста, в день четвертої річниці смерті.  Пам'ятний знак виконаний у вигляді білого аркуша паперу, на якому внизу написано: "На цьому місці 20 липня 2016 загинув журналіст".  Автором став український художник і скульптор Назар Білик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися