Поринь в минуле: на дитячій "залізниці" з'явиться незвичайний поїзд (ВІДЕО)

"Укрзалізниця" запустить ретро-поїзд з історичним паровозом на дитячій залізниці

Сирецький парк, а точніше дитяча залізниця, яка в ньому розташована, можуть похвалитися новою визначною пам'яткою. Керівництво "Укрзалізниці" вирішило поповнити "залізку" історичним поїздом. Такою інформацією поділився в. о. члена правління "Укрзалізниці" Роман Веприцький.

Він розповів, що ідея запустити ретро-поїзд на дитячій залізниці зародилася ще у 2018 році. Тоді ж почали шукати рухомий склад. Паротяг на той час уже був - це історичний ГР-336. Його побудували в Німеччині ще в 1951 році.

Сам ретро-поїзд сформували з чотирьох вузькоколійних вагонів, які передали дитячій залізниці у 2019 році. Таким чином, новий склад буде містити два пасажирських вагони, один вантажний і одну платформу. Реставрація поїзда практично закінчена і перший виїзд - не за горами. Однак, покататися на ньому найближчим часом не вийде - в столиці продовжують діяти карантинні обмеження. Дитяча залізниця наразі не обслуговує юних пасажирів.

Як повідомляв портал "Коментарі",  пасажири поїзда "Укрзалізниці", який прямував з Херсона в Тернопіль, влаштували справжній бунт, коли провідники повідомили, що через нові обмежувальних заходів з карантину зупинка в обласному західному центрі не передбачена.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися