На Андріївському з'явиться артсквер в честь загиблого бійця АТО

Створити сквер на Андріївському узвозі на честь Василя Сліпака вирішили ще у 2017 році

У Києві продовжують з'являтися нові пам'ятки. Раніше на Воздвиженці встановили міні-скульптуру Михайла Булгакова. Тепер же активісти мають намір облаштувати на Андріївському узвозі артсквер. Про це повідомляє "АрміяІнформ".

На Андріївському узвозі в Києві з'явиться сквер імені Василя СЛІПАК - Героя України, соліста Паризької національної опери, кавалера орденів "Золота Зірка" і "За мужність" I ступеня.

Громадська організація "Музичний батальйон" ініціювала облаштування культурно-мистецького скверу імені Василя СЛІПАК ще у 2017 році. Тоді ж цю ініціативу підтримали представники мистецької громадськості столиці. Активісти прагнули втілити мрію оперного співака - "щоб у художній перлині Києва, на Андріївському узвозі, завжди звучала українська пісня".

В ознаменування майбутньої реалізації планів на розі Андріївського узвозу та вулиці Боричів Тік у той час провели урочисту церемонію закладки пам'ятного каменю на місці облаштування майбутнього скверу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" раніше повідомляв, що Василь Сліпак був солістом Паризької національної опери. З початком Революції гідності він очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції на підтримку України. З 2015 року Василь Сліпак воював на Донбасі, а 29 червня він загинув від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області. У його честь зняли документальний фільм .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися