На Майдані в Києві встановлять Менору до Хануки

Хануку відзначають з 28 листопада до 6 грудня.

Федерація єврейських общин України встановить на Майдані Незалежності найбільшу Менору до святкування Хануки. Першу свічку на Менорі засвітять увечері 28 листопада.

Хануку відзначають з 28 листопада до 6 грудня. Зазначається, що це свято, яке символізує перемогу світла над темрявою.

Відповідний проект встановлюють у великих містах,такх як  Лондон, Париж, Нью-Йорк та інших.

Ханука знаменує собою "повторне освячення" у другому столітті до нашої ери Другого Храму в Єрусалимі, де, згідно з легендою, євреї повстали проти своїх греко-сирійських гнобителів під час повстання Маккавеїв. Ханука, що на івриті означає "посвячення", зазвичай припадає на листопад або грудень. Це свято, яке часто називають "Святом вогнів", відзначають запаленням Менори, традиційними стравами, іграми та подарунками.

Події, що надихнули на святкування Хануки, відбулися в особливо бурхливий період єврейської історії. Близько 200 р. до н. Іудея, також відома як Земля Ізраїлю, потрапила під контроль Антіоха III, царя Селевкідів Сирії, який дозволив євреям, які там жили, продовжувати сповідувати свою релігію. Його син, Антіох IV Єпіфан, виявився менш доброзичливим: стародавні джерела повідомляють, що він оголосив єврейську релігію поза законом і наказав євреям поклонятися грецьким богам. У 168 р. до н. його солдати спустилися до Єрусалиму, вбивши тисячі людей і осквернивши святий Другий Храм міста, спорудивши жертовник Зевсу і принісши в жертву свиней у його священних стінах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися