Прогулянка по Деміївці: нова зона відпочинку в Києві

Столичний район Деміївка обзавівся новим місцем відпочинку

Київ розвивається і в європейській столиці з'являються нові сквери та зони відпочинку. Так, "Коментарі" вже повідомляли читачам, що на Андріївському узвозі облаштують арт-сквер на честь оперного співака, який загинув в зоні АТО. А нині новим місцем відпочинку може похвалитися Деміївка. Там можна подивитися на фонтани і світлове шоу, повідомляє The Village.

Зона розташована на Деміївській площі, навпроти Roshen Plaza, доступ до неї відкритий для всіх охочих. Там можна подивитися на сухий фонтан, а також посидіти або полежати на лавках-терасах. Творці вирішили позбавити гостей від шуму автодороги та огородили простір від проспекту Науки спеціальним скляним бар'єром. Надалі цю зону з'єднають з метро підземним переходом.

Прикрашає місце відпочинку фонтан, який складається з понад сотні струменів води. Сама споруда є відкритим - всередині фонтану можна прогулятися, намокнути та освіжитися в спеку. Спеціальні прилади можуть викидати воду на триметрову висоту, а загальна площа фонтану становить близько 100 квадратних метрів. Поки фахівці тільки тестують різні режими роботи. Офіційне відкриття заплановано на 29 серпня. Саме тоді почнуться щоденні світломузичні шоу. В їх розробку залучили французьких майстрів розваг.

Як повідомляв портал "Коментарі",   лісопаркові зони Києва продовжують облаштовувати для більш комфортного відпочинку мешканців столиці. Так, працівники комунальних служб завершили реконструкцію та ремонтні роботи в сквері на перетині вулиць Гонти та Теліги.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися