У Києві відбудеться одноденний фестиваль "Київ. З кінематографом у серці"

У Києві заплановано проведення щорічного одноденного кінофестивалю. Тематикою заходу стане кінематографічна історія столиці та життя її героїв

На суботу 4 грудня у київському кінотеатрі "Ліра" пройде щорічний фестиваль "Київ. З кінематографом у серці", який презентуватиме тему історії київського кінематографу. Відвідувачі фестивалю отримають можливість першими переглянути документальний фільм про Національний художній музей, а також їм буде доступний перегляд короткометражних фільмів Бориса Івченка та Олега Чорного.

О 15.00 буде відкриття спеціального передпрем'єрного показу документальної стрічки "Національний музей", який триватиме 90 хвилин. Режисер стрічки – Андрій Загданський.

Для створення стрічки її авторам довелося близько півроку спостерігати за життям музею: вони бачили монтаж та відкриття виставки українських ікон, які дивом вдалося врятувати після того, як було знищено Братський монастир у Києві, та монтаж та відкриття виставки Олександра Богомазова, який є генієм авангарду.

О 17.00 Олег Чорний проведе лекцію "Київ кінематографічний".

Далі буде показано короткометражний чорно-білий фільм "Антракт" Бориса Івченка, який є його дипломною роботою.

Наступний у черзі фільм "Дерево" під режисурою Олега Чорного: ця стрічка на 6 хвилин перша в Україні отримала премію Focal International Awards.

З 18:00 на фестивалі буде відкрито спеціальний показ документального фільму "В. Сільвестров", створеного під режисурою Сергія Буковського. У цій стрічці буде показано творчість Валентина Сильвестрова та його історія на терені композиторства та кінематографа.

Програма цьогорічного фестивалю підтримується Довженком-центром та компанією "Магіка-фільм". Потрапити на фестиваль можна безплатно.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві пройде Міжнародний фестиваль гітарної музики.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися