У Київському метрополітені запустили арт-поїзд проти шахраїв

У Києві проходить інформаційна кампанія проти банківських шахраїв

Шахрайство з банківськими картами - поширений в Україні вид злочину. Зловмисники телефоном представляються співробітниками банку і під різними приводами вивідують дані банківських карт громадян. З'явилися і нові сценарії, коли користувачам під виглядом представників держорганів обіцяють грошову допомогу через карантин і таким чином виманюють дані платіжних карт. Нацбанк України запустив інформаційну кампанію з протидії шахраям. До акції приєднався і Київський метрополітен. Незвичайний поїзд можна помітити на синій гілці. Арт-вагони # ШахрайГудбай містять візуальну інформацію та поради про безпечні платежі. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Київський метрополітен долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії Національного банку України щодо протидії платіжному шахрайству. Арт-потяг з правилами безпеки безготівкових і онлайн-платежів курсує синьою лінією підземки", - сказано в повідомленні.

Поїзд # ШахрайГудбай нагадує: нікому не повідомляти пін-код своєї картки, не піддаватися на емоції та не відправляти кошти незнайомцям тощо. Важливі поради, розміщені на інформаційних матеріалах, курсуватимуть в метро до кінця серпня.

Відзначимо, що згідно з даними Нацбанку України, за минулий рік зареєстровано майже 72 тисячі випадків незаконних дій з платіжними картками. 58% з них - в інтернеті.

Як повідомляв портал "Коментарі", Українці стали рідше знімати гроші з банківських карт і все більше використовувати безготівкові розрахунки. Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися