У центрі Києва можна буде безкоштовно отримати питну воду

У проекті вже беруть участь кілька десятків закладів Києва.

У Києві створили інтерактивну карту закладів, де можна безкоштовно отримати питну воду. Соціально-екологічний проект Free Water Refill розмістили у центральній частині столиці, де найбільша кількість пішоходів. Таким чином хочуть не лише напоїти людей, а й зменшити кількість обертів пластикових пляшок.

"Якщо це невелика пляшка (0,33, 0,5 або 0,75л), то ми її купуємо, щоб просто вгамувати спрагу і піти далі у справах. Вже через лічені хвилини ця пляшка стає непотрібною і викидається. І так 90% з майже 583 мільярди пляшок щороку", - йдеться в повідомленні.

За задумом розробників, пішохідна центральна частина столиці буде покрита так, щоб у радіусі 50-100 метрів був партнер із відповідним стікером, який готовий надати питну воду у чашку чи пляшку клієнта.

У проекті вже беруть участь кілька десятків закладів Києва.

Як писали "Коментарі", у Києві активно реалізуються громадські проекти: все завдяки електронній демократії. Як було зазначено керівником цифрової трансформації Києва та заступником голови КМДА Петром Оленічем, у столиці реалізували вже понад 1200 громадських проектів. Це є заслугою електронної демократії. Також Оленич зазначив, що для столиці е-демократія – один із головних векторів для розвитку. Також було заявлено, що протягом часу з моменту запровадження електронної демократії киянами було подано понад 7 700 проектів до Громадського бюджету, а у процесі понад 1800 із них реалізували.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися