У Києві з'явився пам'ятний знак на честь музиканта Кузьми Скрябіна

Пам'ятний знак на честь Кузьми встановили в парку на Виноградарі

Київ обзавівся новим пам'ятним знаком. На цей раз шанувальники вирішили увічнити пам'ять музиканта Андрія Кузьменка, більш відомого під псевдонімом Кузьма Скрябін. Про це повідомляє сайт "В городе".

Президент Зеленський удостоїв його звання Героя України (посмертно). Він повідомив, що вважає артиста захисником України, який "воював" з допомогою своєї творчості:

- Його зброя - ручка, папір і мікрофон. Піснею він зціляв душу, словом - заряджав на боротьбу, - йдеться в повідомленні.

Крім президента, знайшлося багато інших бажаючих вшанувати пам'ять народного артиста. Благодійна організація Rotary Club Kyiv-Sophia проявила ініціативу і встановила в сквері на вулиці Василя Порика пам'ятний знак на його честь. Ідею активно підтримали в КМДА і Київзеленбуді.

Нагадаємо, що Андрію Кузьменко мало виповнитися 52 роки.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України музикантові Андрію Кузьменко, більше відомому під псевдонімом Кузьма Скрябін. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що з початку війни на сході України Андрій Кузьменко регулярно їздив на Донбас і допомагав українським захисникам. Президент написав, що Кузьма був справжнім захисником України, воїном слова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися