На Подолі встановили серце з недопалків

Для виготовлення інсталяції автори використовували два мішки недопалків

В одному з районів Києва, на Подолі, встановили незвичайний артоб'єкт, які автори присвятили проблемі тютюнопаління. Інсталяція розташована на розі Почайнинською і Сковороди. Про це повідомили на сторінці спільноти "Резиденція думок" в Facebook.

Сам об'єкт створений у вигляді серця. Матеріалом для його виготовлення послужили сигаретні недопалки. Автори працювали над "серцем" 20 днів і витратили на нього два мішки недопалків.

Установка об'єкта була запланована в рамках акції "Люби, а не кури" на підтримку відмови від куріння і засмічення навколишнього середовища. Над проєктом працювали організації "Зелена генерація", "Резиденція думок", екоклуб "Зелена Хвиля" та центр "Життя".

Ці громадські об'єднання турбуються про проблеми екології та виступають проти куріння ще й тому, що сигаретні недопалки вважаються найпоширенішим видом сміття у світі. Щорічно люди викидають повз урни близько 4,5 трильйона цього сміття. Ще однією небезпекою від куріння є непогашений недопалок, які стають причиною пожеж.

Раніше портал "Коментарі" публікував інформацію про те, скільки доведеться викласти за куріння в недозволеному місці в різних країнах світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися