«Любов – це поступатись місцем»: Київська підземка випустила валентинки

. Їх зробили в стилі відомих наліпок з жуйок «Love is…».

Київській метрополітен оприлюднив валентинки до Дня всіх закоханих. Їх зробили в стилі відомих наліпок з жуйок "Love is…".

"Вітаємо всіх закоханих один в одного, в життя і, звісно, у нашу підземку! Мчимо далі разом!” – йдеться у дописі.

picture


picture


picture

Довідка: День святого Валентина - свято (14 лютого), коли закохані висловлюють свою прихильність привітаннями та подарунками. Враховуючи їх схожість, було припущено, що свято бере початок з римського фестивалю Луперкалія, який проводився в середині лютого. Фестиваль, який відзначав прихід весни, включав обряди родючості та спарювання жінок з чоловіками шляхом лотереї. Наприкінці 5 століття папа Геласій I заборонив святкування Луперкалії і іноді приписують заміну його Днем Святого Валентина, але справжнє походження свята в кращому випадку туманне. День святого Валентина не стали святкувати як день романтики приблизно до 14 століття. День Святого Валентина відзначається в понеділок, 14 лютого 2022 року.

Хоча було кілька християнських мучеників на ім’я Валентин, цей день, можливо, отримав свою назву від священика, якого близько 270 року нашої ери імператор Клавдій II Готик заклав мученицьку смерть. За легендою, священик підписав листа "від вашого Валентина" до дочки свого тюремника, з якою подружився і, за деякими даними, зцілив від сліпоти. Інші свідчення стверджують, що це був святий Валентин з Терні, єпископ, на честь якого було названо свято, хоча, можливо, два святих насправді були однією особою. Інша поширена легенда свідчить, що святий Валентин порушив накази імператора і таємно одружився, щоб позбавити чоловіків від війни. Саме з цієї причини його свято асоціюється з любов’ю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися