Ремонт Андріївської церкви: скільки витратять на реставрацію

Ремонтні роботи в Андріївській церкві триватимуть до кінця року

У Києві тривають ремонти місцевих визначних пам'яток. Тепер справа дійшла до реставрації Андріївської церкви, яку після ремонту відкрили для відвідувань три роки тому. Про це повідомляє видання "КиївВласть".

Так, роботи виконуватиме той же підрядник - ТОВ "Екстер'єр-Будсервіс". Всі заплановані роботи обійдуться в 5,5 млн гривень. Закінчити ремонт обіцяють до кінця поточного року. Відзначається, що саму будівля церкви для відвідувань закривати не будуть.

Нагадаємо, що Андріївська церква - православний храм на честь апостола Андрія Первозванного - побудована в 1754 році за проєктом архітектора Бартоломео Растреллі. З 1968 року церква працювала як музей. У травні 2008 року Андріївська церква була передана Українській автокефальній православній церкві, проте храм залишився в складі Національного заповідника "Софія Київська". У листопаді 2018 року президент Петро Порошенко своїм указом передав Андріївську церкву в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

Як повідомляв портал "Коментарі", на Андріївському узвозі в Києві з'явиться сквер імені Василя СЛІПАК - Героя України, соліста Паризької національної опери, кавалера орденів "Золота Зірка" і "За мужність" I ступеня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися