В Лондоні на аукціоні продають картину Бенксі: гроші підуть на «Охматдит»

Торги починаються від 20 000 фунтів стерлінгів.

В Лондоні відбувається благодійний аукціон на підтримку дитячої лікарні "Охматдит" в Києві. На продаж виставили унікальну антивоєнну картину англійського художника Бенксі — Вanksy’s CND Soldiers, unsigned.

Картину для продажу надали анонімно. Аукціон завершиться 27 березня 2022 року. Торги починаються від 20 000 фунтів стерлінгів.

Робота Бенксі "CND Soldiers", на якій військовослужбовці малюють символ світу, з’явилася на початку 2000-х років напроти будівлі Парламенту в Лондоні. Малюнок прибрали на вимогу влади, пізніше його було відтворено і одна з його версій увійшла до колекції галереї "Тейт Британія".

"Незважаючи на активні обстріли та авіаудари Російської Федерації, спеціалісти „Охматдиту“ продовжують залишатися в Києві для захисту та лікування дітей і поранених, яких доставляють до лікарні. Завдяки самовідданій роботі лікарні своєчасна медична допомога надається пацієнтам у повному обсязі, а зібрані кошти забезпечать продовження цієї важливої роботи", - зазначають організатори акції.

Усі гроші, одержані від переможця торгів, будуть відправлені безпосередньо до лікарні

Як повідомляли "Коментарі", за три тижні з початку повномасштабної війни в Україні російська армія зруйнувала понад півтисячі соціальних об'єктів на території Україні. Такі дані наведені на сайті "Харківський трибунал – Нюрнберг 2022", де збираються факти злочинів путінської армії проти народу України.

Зокрема, за даними "Нюрнберг 2022", з 24 лютого по 17 березня 2022 року через російські обстріли та бомбові удари зруйнувано 117 лікарень та 5 пологових будинків. Пошкоджено або повністю розтрощено 400 шкіл та дитячих садочків. Постраждало 28 храмів, більшість з яких – КПЦ Московського патріархату.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Татьяна

19 грудня 2022, 17:10

Незалежно від результатів аукціона, добре, що гроші підуть на «Охматдит». Але, було би приємно знати, що людини яка його вийграє офрмлять картину. Наприклад у https://bagetmaster.com.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися