У київському парку встановили фігури казкових персонажів (ФОТО)

Казкові персонажі в Києві коштували майже мільйон гривень

У столичному парку "Нивки" з'явилися нові дерев'яні фігури казкових героїв. Про це повідомили в Хрещатік.News.

Нові скульптури з'явилися в парку завдяки громадському проєкту "Поляна казок" Ірини Мороз і Володимира Фесака. Співавтором їх ініціативи став депутат Київради Костянтин Яловий. Фігури з дерева виготовили майстри-різьбярі Сергій Стеблюк, Олександр Козачук і Ілля Липка.

Даний проєкт виграв конкурс Громадської бюджету Києва ще у 2017 році. У наступному році були встановлені перші скульптури. А у 2019 був проведений фестиваль різників, після якого в парку з'явилося ще 10 казкових героїв. Згідно з деклараціями з сайту публічних закупівель Prozorro на проєкт у 2018 році витратили 420 тисяч гривень. У червні 2020 доплатили ще 386 тисяч.

У цьому році "Поляну казок" розширять і на парк "Дубки", який знаходиться поруч. У вересні там з'явиться близько 7 нових фігур. У нинішньому Громадській бюджеті вже оприлюднено проєкт наступної черги казкової зони в цьому парку. Якщо проєкт набере необхідну кількість голосів, буде проведено конкурс на кращі ідеї для скульптур. Проєкт переможців реалізують, а готові фігури встановлять у парку "Дубки".

Раніше "Коментарі" розповіли про ярмаркову тиждень в Києві.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися