Ой у лузі червона калина: Pink Floyd випустив трек на підтримку України (ВІДЕО)

Це перший трек легендарних музикантів за 30 років

Легендарний рок-гурт Pink Floyd вперше за 30 років випустив новий трек, присвячений Україні. У записі використали вокал та кліп лідера гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка на пісню "Ой у лузі червона калина", знятий на Софійській площі у Києві.

"Hey Hey Rise Up", випущений на підтримку народу України, до Девіда Гілмора та Ніка Мейсона приєдналися давній басист Pink Floyd Гай Пратт і Нітін Соні на клавішних, усі супроводжуть надзвичайний вокал Андрія Хливнюка з українського гурту Boombox. Усі виручені кошти підуть на гуманітарну допомогу Україні", — йдеться в релізі рок-гурту Pink Floyd до оприлюдненого відео.

Лише з опівночі 8 квітня, коли відео нового треку з’явилося на YouTube та до шостої ранку, його переглянули майже мільйон користувачів. Зазначимо, що один з лідерів Pink Floyd Девід Гілмор має невістку з України.

"Ми, як і багато інших, відчували лютість і розчарування цього підлого акту щодо незалежної, мирної демократичної країни, в яку вторгається та вбиває її народ найбільша з світових держав", — прокоментував війну, яку розв’язала РФ в Україні, Гілмор.

Музикант сподівається, що новий трек отримає широку підтримку та розголос.

"Ми хочемо зібрати кошти і підняти моральний дух. Ми хочемо продемонструвати нашу підтримку Україні і таким чином показати, що більшість світу вважає абсолютно неправильним вторгнення супердержави в незалежну демократичну країну, якою стала Україна", — заявив Гілмор.

В ілюстрації до треку зображена національна квітка України – соняшник авторства кубинського художника Йосана Леона. Обкладинка синглу є прямим посиланням на жінку, яку бачив весь світ. Вона давала насіння соняшника російським солдатам і казала їм носити їх у кишенях, щоб, коли вони помруть в Україні, виросли соняшники.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися