Бульвар Дружби народів пропонують перейменувати на честь Патона

У НАНУ запропонували увічнити пам'ять Бориса Патона

Національна академія наук України пропонує перейменувати бульвар Дружби народів в Києві в проспект Бориса Патона, передає "Інтерфакс-Україна".

"З метою увічнення в Києві пам'яті академіка Бориса Патона президія Національної академії наук України прийняв рішення про звернення НАН України до Київської міської державної адміністрації з пропозицією перейменувати бульвар Дружби народів в Києві в проспект Бориса Патона", - йдеться в повідомленні пресслужба Академії.

Нагадаємо, що бульвар Дружби народів був прокладений в 1945-1948 роках, мав назву Автострада. Сучасна назва - з 1959 року.

Спочатку посередині проїжджої частини тоді ще Автостради існувала бульварна смуга, але коли Автостраду назвали бульваром, бульварні насадження залишилися лише вздовж парної сторони бульвару до Печерського моста.

У НАНУ також вирішили запропонувати перейменувати державну премію України в галузі науки і техніки в Національну премію імені Бориса Патона. Премію намір видавати за видатні досягнення в області науки і техніки.

Також ім'я Бориса Патона буде носити Золота медаль, яку вирішили заснувати в Академії.

Як повідомляв портал "Коментарі", Борис Патон був сином академіка, директора Інституту електрозварювання і викладача Київського політехнічного інституту Євгена Патона, онуком російського воєначальника, героя російсько-турецької війни, генерала від інфантерії Віктора Будде. Він закінчив Київський політех і понад 70 років пропрацював в Інституті електрозварювання, який отримав ім'я його батька.

На рахунку Патона понад тисячі публікацій, в тому числі 20 монографій, а також понад 400 винаходів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися