У Києві відреставрують міст Патона

Реставрацію моста Патона повинні закінчити до 2016 року

Одна з центральних транспортних артерій Києва - міст Патона перебуває в критичному стані. Фахівці Інституту сталевих конструкцій імені Шимановського визнали стан мосту Патона критичним ще в 2019 році. Тепер же цю конструкцію мають намір відреставрувати. Про це йдеться в розпорядженні мера Віталія Кличка "Про реставрацію з пристосуванням моста ім. Є.О.Патона через р. Дніпро". Про це передає "Лівий берег".

Так, згідно з планами, реставрацію моста Патона повинні закінчити до 31 грудня 2025 року. Замовником робіт визначено КП "Київавтодор", фінансувати ремонт будуть з міського бюджету.

Нагадаємо, міст Патона через Дніпро ввели в експлуатацію в 1953 році, і він був найбільшим в світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

З 2020 року проїзд вантажних автомобілів по мосту заборонено.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві ведеться або планується велика кількість ремонтів, реконструкцій і реставрацій. Про те, як будуть виглядати вісім знакових місць після реставрації можна прочитати тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися