У Києві хочуть заборонити курити на балконах

Автор петиції пропонує штрафувати за куріння на власних балконах

Боротьба з курінням приймає нові форми. Тепер жителів столиці пропонують штрафувати за куріння на балконах. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

Так, небайдужі громадяни звернулися до мерії з ініціативою посилити боротьбу з курінням в громадських місцях, в тому числі на балконах багатоквартирних будинків.

"Через куріння на балконах і в під'їздах багатоквартирних будинків тютюновий дим потрапляє в сусідні квартири, завдаючи шкоди здоров'ю людей, які не курять, в тому числі дітей та вагітних жінок", - уточнює автор петиції.

Автор ініціативи пропонує впровадити штрафи за куріння на балконах багатоквартирних будинків, у квартирах і під вікнами, а також збільшити штрафи за викинуті в недозволеному місці недопалки. Для того, щоб прохання розглянули депутати, петиція повинна набрати 10 тис. голосів. На це виділяється три місяці.

Як повідомляв портал "Коментарі", багато лікарів і медичні експерти по всьому світу закликали Всесвітню організацію охорони здоров'я переглянути свою тупикову антитютюнову стратегію "подорожчань і заборон".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися