До Києва прибув новий посол США в Україні: подробиці

Нова посол Сполучених Штатів Америки Бріджіт Брінк прибула в українську столицю для відновлення роботи дипломатичної місії в Україні

Нова посол Сполучених Штатів Америки Бріджіт Брінк прибула в українську столицю для відновлення роботи дипломатичної місії в Україні. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба посольства США в Україні на своєму сайті.

Відомо, що Брінк була висунута на свою кандидатуру президентом США Джо Байденом 25 квітня, Сенат США затвердив її на посаді 18 травня, вже 29 травня вона прибула до столиці. Також раніше посол України в США Оксана Маркарова заявила, що українське посольство у Вашингтоні надало візу для роботи в Україні Бріджіт Брінк.

Нагадаємо, що раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулісою заявив, що посольство США планує повернутися до української столиці вже найближчим часом, також Блінкен заявив, що вони підтримують територіальну цілісність та суверенітет України.

Американська дипломатична місія залишила Київ напередодні масштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року, спочатку посольство виїхало до Львова, а потім на територію Польщі. З відведенням військ російських окупантів від Києва американські дипломати повернулися до Львова, а згодом почали готуватися до повернення до Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися