На Київщині повернули контроль за вантажоперевезеннями: що зміниться

На головних транспортних магістралях Київської області повернули габаритно-ваговий контроль за вантажоперевезеннями

На головних транспортних магістралях Київської області повернули габаритно-ваговий контроль за вантажоперевезеннями – пункти відновили свою роботу з 1 червня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба "Укртрансбезпеки" у соціальних мережах.

Відомо, що з 1 червня відновили роботу стаціонарні пункти зважування вантажних автомобілів, перевізників закликали дотримуватись встановлених вагових норм для вантажівок. Також водіям та перевізникам нагадали, що за перевищення вагових норм передбачені штрафи – якщо вага перевищує 5-10%, штраф становитиме 8500 гривень, 10-20% – 17000 гривень, 20-30% – 34000 гривень, якщо вага вантажу перевищує 30% від встановленої норми, то доведеться заплатити 51 000 гривень штрафу.

Нагадаємо, що до української столиці найближчим часом планує розглянути питання збільшення тарифів на разовий проїзд у комунальному транспорті. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала депутат Київської міської ради Алла Шлапак у соціальних мережах.

За її словами, дедалі більше жителів столиці повертаються до своїх будинків після тимчасового від'їзду і починають користуватися громадським транспортом. Вона зазначила, що є не дуже приємна сторона, яка стосується вартості проїзду, а на сьогодні існуюча вартість не є економічно обґрунтованою. Шлапак заявила, що транспортні комунальні підприємства працюють на збиток, а тому необхідно ухвалити рішення про підвищення проїзду або розглянути можливість надання дотацій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися