Костел Святого Миколая у Києві передали римо-католикам: подробиці

Костел Святого Миколая, який розташований у центральній частині української столиці, був переданий у використання Римо-католицькій церкві

Костел Святого Миколая, який розташований у центральній частині української столиці, був переданий у використання Римо-католицькій церкві. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба парафії католицької громади у соціальних мережах.

Відомо, що католики взяли на себе зобов'язання відновити, реставрувати та зберегти архітектурну пам'ятку, яка значно постаралася від пожежі у 2021 році. Вже 1 червня у культовій споруді відбулося урочисте богослужіння з цього приводу, де був присутній міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Довідка: пожежа у костелі Святого Миколая у центрі столиці виникла пізно ввечері 3 вересня. Займання сталося між першим та другим поверхами культової споруди. Внаслідок пожежі в костелі згорів унікальний орган.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки запропонував своєму колезі Джо Байдену залучити американські кошти для будівництва Київської окружної дороги.

Повідомляється, що український президент презентував проекти, загальна вартість яких оцінюється у 227 мільярдів доларів. Американцям запропонували взяти участь у фінансуванні та постачанні обладнання, а також наданні послуг з будівництва. Саме будівництво є обов'язковим для кредитора.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Serge

5 червня 2022, 09:02

"Официальное сообщение, которое опубликовала пресс-служба парафии католической громады" - в студию! В противном случае, не распространяйте фейки, Дмитрий Гринниченко

Анатолій Андріойвич

5 червня 2022, 09:00

Інформація недостовірна! Досі невідомо коли костел буде повернуто релігійній громаді!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися