Київський фунікулер закрили на ремонт: що відомо

На підйомнику проведуть планові щорічні роботи

Столичний фунікулер після завершення консервації вестибюля закрили на плановий щорічний ремонт. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

В мерії Києва зазначили, що фунікулер має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки. Особливо цінним тут є оздоблення вестибюлів. Вітражі фунікулеру виконані українськими художниками Валентином Задорожним та Миколи Шкарапути.

Допомогли з консервацією пам’ятки волонтери, нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Вітражі нижньої та верхньої станцій фунікулеру укріпили вогнестійким брезентом та залізними листами, а також закрили дерев’яними щитами.

Підйомник має пройти плановий ремонт. Коли київський фунікулер знову відкриють для пасажирів у мерії столиці поки що не повідомляють.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили виставку про життя та евакуацію дітей під час воєнного стану. Експозицію під назвою "Рятуючи майбутнє" радить відвідати голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін. Як виглядає фотовиставка можна подивитись відео.

Читайте також, що розповіли кияни про своє ставлення до перейменування вулиць, метро та пам’ятників у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися