Україна почала отримувати пакет допомоги $40 мільярдів від Байдена, — посольство США в Києві

Україна почала отримувати першу допомогу від Сполучених Штатів Америки в рамках пакету на 40 мільярдів доларів, який раніше затвердив президент Джо Байден

Україна почала отримувати першу допомогу від Сполучених Штатів Америки у рамках пакету на 40 мільярдів доларів, який раніше затвердив президент Джо Байден. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба посольства США у Києві.

Відомо, що пряма підтримка у розмірі одного мільярда доларів вуздечки прибула в Україну, найближчим часом очікується ще 7,5 мільярдів допомоги від США. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, американці працюють над тим, щоб надати ще більшу економічну допомогу.

Нагадаємо, що раніше новий глава посольства США в Україні Бріджіт Брінк після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві розповіла про підтримку американської влади у боротьбі українців з російськими загарбниками. Інтерв'ю американська дипломатка дала в ефірі телемарафону.

Бріджіт Брінк призначена президентом Америки Джо Байденом на посаду посла США в Україні 25 квітня цього року. Дипломат прибула до Києва 29 травня. Напередодні вона передала вірчі грамоти президентові України Володимиру Зеленському. Церемонія відбулася у "Софії Київській". Після переговорів із Зеленським Брінк розповіла про підтримку США під час повномасштабної війни з Росією та поділилася враженнями від зустрічі з президентом України.

Я дуже рада бути в Києві з вами. Я мала велику честь вручити свої вірчі грамоти президенту Зеленському. влада у боротьбі з російською агресією. Це надихнуло весь світ", – сказала Брінк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися