Макрон підбив підсумки візиту до Києва словами Гімну України: подробиці

Президент Франції Емманюель Макрон підбив підсумки візиту до української столиці разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі

Президент Франції Емманюель Макрон підбив підсумки візиту до української столиці разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі. Про це стало відомо із повідомлення французького лідера, яке він опублікував на своїй сторінці у Twitter.

Він розпочав свою посаду першими рядками з Гімну України та заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Європи, яка продовжить надавати військову, економічну та гуманітарну допомогу, щоб допомогти українським захисникам відбити атаки російських окупантів.

Також Макрон заявив, що Європа підтримує надання Україні статусу кандидата у члени ЄС, він зазначив, що необхідно покарати винних у скоєнні військових злочинів на території України, а французькі експерти вже допомагають українським правоохоронцям у розслідуванні.

Французький лідер згадав продовольчу кризу і закликав Росію погодитися на те, щоб ООН організувала експорт зерна, знявши блокаду з портів.

Нагадаємо, що Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідали Ірпінь на території Київської області, де точилися запеклі бої з російськими окупантами.  

Макрон заявив після відвідування міста, що Ірпінь, безумовно, є містом-героєм, оскільки саме тут українська армія зупинила російських окупантів. Він зазначив, що сьогодні "Україна має вміти чинити опір і перемагати".

Макрон заявив, що вони будуть на боці українців без жодного двозначності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися